Re: kdy je začátek podnikání?
Zahájení výdělečné činnosti : rozhodující je okamžik skutečného zahájení podnikání, tedy samotné vystavování faktur, objednávek, uzavření smluv, zahájení samotného výkonu výdělečné činnosti a podobně. Za zahájení výdělečné činnosti se nepovažuje pouhé získání živnostenského listu.
Jaké datum jste nahlásila jako zahájení výdělečné činnosti na OSSZ a na zdravotní pojišťovnu?
Potrebuju pomoci s tim stejnym
Dobry den, nejsem autorem teto zpravy, ale jsem ve stejne situaci. Dokonce mam registraci take 7.9.2010. Na OSSZ a VZP jsem byla hned v tom stejnem tydnu a prvni pojisteni jsem platila 8. rijna.
Automaticky jsem dala, ze jsem podnikala 4 mesice, i kdyz prvni vydelek mam az z rijna.
Nevim tedy, jestli jsem platila socialni a zdravotni i za zari nebo az za rijen a je v tom vubec nejaky rozdil?
Dekuju za odpoved. Elena
Re: Potrebuju pomoci s tim stejnym
8.10. jste platila za září, tedy celkem 4 měsíce. Pokud jste vydělala "málo", vyšlo vám pojistné míň než minimum a musela jste doplácet na minimum, bylo by lepší 3 měsíce. Pokud jste vydělala "hodně", je to jedno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2011 16:42
ŽL mám vznik oprávnění 1.9.2010
registrace z FÚ je z 7.9.2010
první kšeft mám z 1.10.2010
co píšu do přiznání a přehledů????