DPH

• (neregistrovaný)

17. 3. 2011 17:16

v listopadu jsem koupila OA na IČO je v majetku firmy vedu DE a odečetla jsme si celé DPH Používáme ho i na soukromé účely Jestli tomu dobře rozumím, tak na odpis za minulý rok dělím 80 a 20%.
    a ostatní také tak.Jak je to s DPH z toho odpisu vypočítám DPH a to odvedu ? Motám se v tom čím dál víc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2011 17:37

asa (neregistrovaný)

Re: DPH
      krátila bych dph hned při koupi OA/a kdybych měla ještě jedno auto v rodině , tak bych si tohle nechala jenom na podnikání a nekrátila bych nic/l a potom bych krátila opravy, nákupy na něj atp. Odpisem myslite odpisy majetku? Tam se dává pořízený majetek bez dph a nic se z něj finančáku neodvádí.

• 17. 3. 2011 17:48

Nataša (neregistrovaný)

To právě nemáme. Podnikám jako FO ale mám 4 zam. a 2 stará auta co jsem doposud vedla pouze na podnikání. Poprvé chci uplatnit paušál na obě podnikové a ted to nové i pro soukromé účely. ale právě jsem si za 3 Q odečetla celé DPH / koupeno v říjnu, provoz od listopadu./ a ted nevím co s tím. Tady jsem našla i odpověď http://www.penize.cz/62554-dph ale zase tomu teda nerozumím jak to mám udělat je to na mě nějak odborné

• 17. 3. 2011 18:13

asa (neregistrovaný)

Jestli jsem to dobře pochopila, tak podle knihy jízd za ten daný měsíc vypočítáte kolik jste ujel soukromě , vezmete všechna plnění s dph týkajících se auta /napri. phm zaklad 2000 z toho sokromě třeba 10% je 200 to bude základ dph na výstupu/ a odvedete na výstupu. A nemůžete soukromě používat některé ze starých aut.

• 17. 3. 2011 18:28

Nataša (neregistrovaný)

Asi to tak nakonec dopadne, ale jestli není moc okaké že budu na soukromé účely používat autp staré 20 let a nové nechám na podnikání. Jinak by všechno bylo dobrý jen to zatracený DPH, ale stejně je to divný, když se rozhodnu za 2 roky tak to budu řešit opět. Tak nevím, ale času na rozhodnutí už moc nemám

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).