Re: Nepoužití nákladů paušálem
>>Máte někdo zkušenosti jak se chová FÚ pokud poplatník
>>nepoužije výdajový paušál a náklady má podstatně
>>nižší
>>(řemeslná živnost - místo 80 % cca 20%)? Poplatník
>>žádá o úvěr a potřebuje mít nějaký rozumný zisk.
>>Ptám se proto, že vloni jsem u jiného poplatníka
>>použil sazbu 40% místo 60 a FÚ mu to iniciativně
>>přepočítal
>>a snížil daňovou povinnost
>Tak nepoužívejte paušál a použijte skutečné výdaje.
to já vím, ale jestli mě nebude považovat FÚ za trotla - i když i to přežiju :-)
Ať se poplatník domluví v bance, aby ho nepovažovali za trotla tam:-), to by mohli v bance pochopit, že živnostník využije možnost paušálu.
FÚ Vám to iniciativně nepřepočítal, jen postupoval podle zákona. V §7 odst. 7 je jasně dáno: Neuplatní-li poplatník výdaje prokazatelně vynaložené na dosažení a udržení příjmů, může uplatnit výdaje ve výši...
Tam není uvedeno maximálně ve výši nebo až do výše. To je mínus paušálních výdajů. Jedinou možností jsou skutečné výdaje. Budete se muset rozhodnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 3. 2011 10:08
Máte někdo zkušenosti jak se chová FÚ pokud poplatník nepoužije výdajový paušál a náklady má podstatně nižší (řemeslná živnost - místo 80 % cca 20%)? Poplatník žádá o úvěr a potřebuje mít nějaký rozumný zisk.
Ptám se proto, že vloni jsem u jiného poplatníka použil sazbu 40% místo 60 a FÚ mu to iniciativně přepočítal a snížil daňovou povinnost