Špatné zaúčtování karet-nevím jak opravi

• (neregistrovaný)

18. 3. 2011 10:34

Dobrý den.
    Moc prosím o radu. Udělala jsem velkou chybu v minulých letech. Ne daňovou, ale účetní.
    Firma s.r.o. mi dodávala výpisy vždy jednou za půl roku. Materiál, který pořizovala, platila buď hotově nebo kartou, ale na těchto fakturách bylo vždy uvedeno platba v hotovosti, potvrzení o platbě kartou nebylo přiložené. Účtovala jsem je tedy rovnou z pokladny (500../211..). Když jsem pak dostala výpisy, účtovala jsem platby kartou do neodčitatelných nákladů. Problém nebyl, neboť firma nemá zaměstnance. Takto jsem to účtovala od roku 2005, kdy začali společníci platit kartami.
    V roce 2007 však samozřejmě začaly chybět v pokladně peníze, neboť mi nedošlo, že platím vše hotově, nic nevkládám z banky do pokladny a oni to platí přitom kartou z účtu. Musela jsem zaúčtovat osobní vklad.
    V roce 2010 mi to konečně secvaklo a začala jsem účtovat správně. Chybí mi však díky tomuto peníze v kase a neoprávněně je dán v minulých letech osobní vklad. Potřebovala bych napravit chybu.
    Mám za všechny předchozí léta udělat dodatečné přiznání, vč.výkazů a rozvah? Nebo by se to dalo nějakými opravným zaúčtováním v roce 2010 zlikvidovat?
    Děkuji za každou radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).