Re: Špatné zaúčtování karet-nevím jak op
Ještě jednou prosím. Chybu jsem udělala tehdy tím, že jsem platby kartou zaúčtovala do nedaňových nákladů. Díky tomu se mi zvýšila účetní ztráta. Šlo tehdy asi o 200.000,-, které jsem zaúčtovala nedaňově 500/211 a tím se mi tato částka dostala na 429.Nevím, jak proúčtovat tuto chybu z 429 na 428, popřípadě snížit účetní ztrátu tak, aby byl HV správně. A co s těmi vklady podnikatelů ve stejné výši jako ty platby kartou. Prosím o pomoc.
Re: Špatné zaúčtování karet-nevím jak op
Já vůbec nevím zda Vám radím správně!!! Určitě konzultejte ještě s někým jiným
211/429 - tím vrátite peníze do pokladny a uvedete HV snad na správnou výši.
vklady z pokladny zas 365/211.
Jestli je všechno ve stejné tak snad by šlo a bylo by rozumější účtovat 365/429.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 3. 2011 10:34
Dobrý den.
Moc prosím o radu. Udělala jsem velkou chybu v minulých letech. Ne daňovou, ale účetní.
Firma s.r.o. mi dodávala výpisy vždy jednou za půl roku. Materiál, který pořizovala, platila buď hotově nebo kartou, ale na těchto fakturách bylo vždy uvedeno platba v hotovosti, potvrzení o platbě kartou nebylo přiložené. Účtovala jsem je tedy rovnou z pokladny (500../211..). Když jsem pak dostala výpisy, účtovala jsem platby kartou do neodčitatelných nákladů. Problém nebyl, neboť firma nemá zaměstnance. Takto jsem to účtovala od roku 2005, kdy začali společníci platit kartami.
V roce 2007 však samozřejmě začaly chybět v pokladně peníze, neboť mi nedošlo, že platím vše hotově, nic nevkládám z banky do pokladny a oni to platí přitom kartou z účtu. Musela jsem zaúčtovat osobní vklad.
V roce 2010 mi to konečně secvaklo a začala jsem účtovat správně. Chybí mi však díky tomuto peníze v kase a neoprávněně je dán v minulých letech osobní vklad. Potřebovala bych napravit chybu.
Mám za všechny předchozí léta udělat dodatečné přiznání, vč.výkazů a rozvah? Nebo by se to dalo nějakými opravným zaúčtováním v roce 2010 zlikvidovat?
Děkuji za každou radu.