Re: Výpověď během rodičovské
V době, kdy pobíráte RP jste jako příjemce pojištěncem státu, tedy neplatíte ZP. Sociální pojištění v době ,kdy nemáte pojištěný příjem ze zaměstnání nebo kdy nejste na rodičovské dovolené u zaměstnavatele neplatíte . Znamená to "jen", že v době, kdy skončíte p.p. nebudete mít kromě ochranné doby po skončení
p.p. nárok na nemocenské dávky .Nemáte-li nové zaměstnání jisté, zbytečně si nekomplikujte život a současné zaměstnání neukončujte předčasně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 3. 2011 13:40
Hledám si práci a ráda bych byla novému zamestnavateli k dispozici ihned, proto zvazuji vypoved u soucasného zam.. Jsem ovsem na rodicovske, tak se chci zeptat, pokud bych praci nesehnala a vypovedni doba jiz uplynula, co to pro mne znamena z pohledu socialni a zdravotni pece. Kdo za mne plati soc. a zdravotni? Nebo tim, ze dostavam rodicovsky prispevek, jsem chranena statem, i kdyz nejsem u zadneho zamestnavatele?Diky