Re: Záznamní povinnost k DPH
§ 100 Evidence pro daňové účely
(1) Plátce je povinen vést v evidenci pro účely daně veškeré údaje vztahující se k jeho daňové povinnosti, zejména údaje potřebné pro správné stanovení daňové povinnosti. Plátce je povinen vést evidenci v takovém členění, aby sestavil daňové přiznání, a jestliže uskutečnil dodání zboží do jiného členského státu osobě registrované k dani, aby sestavil souhrnné hlášení................
Re: Záznamní povinnost k DPH
Takže pokud vedu evidenci příjmů a výdajů pro DPH a pro DPFO, evidenci pohledávek a závazků, skladovou evidenci, evidenci majetku, knihu jízd pro cestovní náhrady, evidenci vývozu (souhrnné hlášení), je to dostačují? Lekl jsem se, že musím FÚ něco hlásit, už je toho nějak moc.
Děkuji mnohokrát!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 3. 2011 13:49
Omlouvám se za hloupý dotaz, ale narazil jsem v diskuzích na "záznamní povinnost k DPH", může mi prosím někdo nastínit, o co se jedná.
Děkuji mnohokrát!