Re: Vzájemný zápočet??
a to vám pak nebude hrát součet kreditu a debetu
není jednodušší udělat zápočet? a čistší??
Re: Vzájemný zápočet??
Dělám stejné případy přes banku. Myslím, že správnější je udělat jednostranný zápočet a v bance pak jen tu platbu. Už jsem měla problém v tom, že jsem udělala jednostranný zápočet, který jsem ale prokazatelně neodeslala druhé straně a ta na nás dala žalobu pro dlužnou částku faktury i když ona nám v té samé částce také dlužila. Právníci s tím nic neudělali a museli jsme vše doplatit včetně poplatků právníkům a poplatkem z prodlení, který nebyl zanedbatelný. Takže v bance již účtuji pouze platby, které jsou na výpise a zbytek ošetřuji zápočtem, který prokazatelně posílám druhé straně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 3. 2011 14:56
Mám takový zvláštní dotaz. Odběratel nám dluží 6000,- ale zároveň dlužíme my jemu 1000,-...On mi neposlal zápočet ale dopis že u něj máme přeplatek ať mu neplatíme, že nám pošle o to méně. A taky mi do banky přišlo 5000,-... Já bych si to započetla přes 395 a potom spárovala s bankou, ale kolegyně mi říká ať v bance uhradím FV 6000,- a dalším řádkem FP 1000,-..Tudíž mi to taky vyjde. No snad jsem to vysvětlila srozumitelně. Jsou správné obě varianty.Poraďte prosím.