Re: OT: Jak dobít baterky a přemoct únav
Dobré ráno Evo, jak vidíte každý má na to jiný systém.Teď jsem vstávala a bez budíku.
Naučila jsem se poslouchat tělo a chodím spát, když mám pocit, že mi to už nejde. A klidně jeden den v 8 večer, nebo i přes den, pokud pracuji z domu. Zjistila jsem, že "kašlu na konvence" a poslouchám své hodiny. Jde mi to pak mnohem líp a udělám spoustu práce.
Milá Aleno, díky za Vaše slova! Stejně jako Vy jsem postupně dospěla k tomu, že musím poslouchat svoje tělo, jít spát, když je to potřeba a kašlat na konvence. To by mi šlo. Problém nastává, když se mám po tom odpočinku přinutit k tomu, abych si znovu sedla k práci, když se mi tak zoufale nechce ;-)
Problém je Evo v motivaci (nemyslím finanční).
Neberte to jako poučování, ale pokud máte před sebou cíl, který vás žene, pak to jde samo.
Jak vyjádřil jeden podnikatel nedávno "chci mít znovu cíl,se kterým chodím spát a se kterým se probouzím".
Když už se chci opravdu nabít, tak se kouknu na tyto stránky
http://www.dreamlife.cz/osobni-rozvoj/index.html?id=4.
Doufám, že to moderátor BC nebude brát jako reklamu.
Ale fungují jen na jiných prohlížečích, než je internet explorer, např. na
Mozilla Firefox.
Začátkem března jsem byla s dětmi na horách, potom jsem se vrhla do daní a krásně mi to odsejpalo, ale teď už mám zase pocit, že mi to vůbec nejde, tak jak bych chtěla. Jediné co mi pomáhá přežít je to, že si říkám, že to prostě musím vydržet do konce března, ale potom je zase čtvrtletní DPH, ach jo...., ale nejsem v tom sama.
***Já si ty baterky právě dobíjím teď prací. Začátkem března jsem byla týden v nemocnici na operaci (načasované tak, abych měla ještě dost času dodělat daňovky do konce března). A řeknu Vám je to moc fajn neležet na nemocniční posteli a vymýšlet finty, aby klient zaplatil co nejméně ...Je fakt, že ještě pořád často odpočívám, a domácnost nevypadá nejlíp, ale snad do velikonoc i dětičky něco zmáknou, a pokud ne, tak se přece nezblázním. Chtělo by to procházku, ale zatím to nejde a ani dnešní počasí k tomu nevybízí. Přeju všem hodně zdravíčka, sluníčka a pevné nervy na všechny novely, které nám naši zákonodárci ještě připraví :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 3. 2011 23:05
Kolegyňky a kolegové, taky máte v období uzávěrek pocit vybitých baterek, ochromující únavy a máte chuť dělat cokoliv jiného než to zatracené účetnictví? Asi to máte podobně jako já - čas letí příliš rychle a práce na jedné straně ubývá, na druhé straně přibývá, neb klienti pravidelní i jednorázoví nosí další doklady, kladou další dotazy :-( Přepínám mozek i počítač z jedné firmy do druhé, do toho běžné soukromé záležitosti, normální měsíční dph a mzdy atd. - je toho prostě MOC :-(
Můžete se prosím podělit o zkušenosti, jak se vzpružíte, když už nemůžete, ale víte, že "musíte"? Co Vám pomáhá? Kafe? Čokoláda? Vitamíny? Schrupnete si klidně i přes den s tím, že potom vám to půjde určitě lépe? A jde to pak opravdu lépe nebo jste ještě malátnější než předtím? Vykašlete se dočasně na vše a dopřejete si pohyb na zdravém vzduchu (procházka? běh?) nebo pohyb na zdravém těle :-)) ? Nebo si pouštíte k práci oblíbenou hudbu?
Já zkouším vše, ale stejně to moc nejde, potřebovala bych zastavit čas a dopřát si týden dovolené někde v klidu a v teple... Jak jste na tom vy? Díky všem za odpovědi ;-)