Re: opravdu nikdo neví:auto/měsíc bez př
Myslím, že se v tomto případě odvod musí uskutečnit. Já mám zaměstnance, který má k dispozici služební auto a pokud jej v měsíci, (kdy má celý měsíc nemocenskou a hrubá mzda je nulová) má v užívání, musím odvody provést. A váš případ se mi zdá být podobný.
Re: opravdu nikdo neví:auto/měsíc bez př
Děkuji Vám oběma za odpovědi. Ano, má ve smlouvě auto pro soukromé účely.
Takže za únor (nulový příjem) odvedu ZP za firmu (9 % z 1% auta), ale nic víc?
Za březen (kdy dostane najednou odměnu únorovou i březnovou) odvedu 4,5 % ZP z auta za únor (protože teprve teď bude z čeho strhnout) a dále ZP za něho (4,5 %) a za firmu (9 %) z odměny za únor a březen + daň ze mzdy z této částky + ZP za auto březen.
Je to tak?
Nebo už za únor rovnou odvést i těch 4,5 %, které mu budu moci strhnout až další měsíc?
Díky moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 3. 2011 13:19
Likvidátor společnosti dostane odměnu za únor a březen vyplacenou najednou v dubnu. Z této jeho odměny se odvede ZP v dubnu, ale má k dispozici auto i pro soukromé účely.
Můžete mi poradit, jestli je nutné odvést zdravotní pojištění za únor pouze za to auto? Resp. jak je to s takovým benefitem v měsíců bez příjmů? Jedná se mi pouze o zdravotní pojištění.
Děkuji.