Přeplatek na dávkách MD, jeho vrácení

• (neregistrovaný)

19. 3. 2011 22:28

Dobrý večer, prosím o radu z možné zkušenosti, bohužel po dvojí kontrole z OSSZ byl zjištěn přeplatek dávek MD bývalé zaměstnankyni (kontrole provedena v lednu,v březnu MD - konec říjen,v prosince ze strany OSSZ zjištění), který musíme jako bývalý zaměstnavatel uhradit. Údajně není maminka povinna nám tento přeplatek vrátit, už jsem ji písemně požádala, ale nic. Mohu po ní požadovat vrácení a jaká by mohla být přesná formulace.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 3. 2011 22:32

Blanka0001 (neregistrovaný)

Re: Přeplatek na dávkách MD, jeho vrácen
      No a dovolenou už u Vás vybrala? Jestli ne, tak já myslím, že když dojde k přeplatku mzdy - snad i náhrady, tak má nárok zaměstnavatel automaticky srazit, ale odborník nejsem, tak počkejte ještě na další názory.

• 20. 3. 2011 0:15

v.e.n.d.y.

Zaměstnavate nemá (až na výjimky zaviněné zaměstnancem), právo cokoliv srážet ze mzdy bez dohody se zaměstnancem, tedy ani přeplatek na PPM, který maminka v dobré víře přijala.

• 20. 3. 2011 9:24

JančaJ (neregistrovaný)

to, že vznikl přeplatek je bohužel chyba účetní, která jej špatně spočítala.. firma musí na OSSZ uhradit, ale pokud zam-kyně nebude souhlasit, abyste jí tuto částku srazili, tak by měla toto uhradit účetní....

• 29. 3. 2011 13:17

JančaJ (neregistrovaný)

Prosím, dávky vyplacela OSSZ na základě zaslané žádost zaměstnankyně a naší přílohy o prům. mzdě. Dvojí kontrolou z OSSZ nebylo zjištění,že její PP se má hodnotit jako práce malého rozsahu,až za půl roku po své další kontrole nás požádali jako zaměstnavatele o vrácení. Vím, že neznalost zákona neomlouvá, ale mám možnost nějaké odvolání, nebo žádosti o vrácení MD maminku? Je mi to trapné,ale je to částka 14tis.

• 25. 5. 2011 7:46

Hanka H. (neregistrovaný)

Dobrý den, stalo se mi totéž. Akorát mi bylo na sociálním řečeno, že po mamince nic chtít nemůžu. Byla to prostě moje chyba. Zaměstnavatel řekl, že to uhradí firma, je to cca 2500, už nám přišlo vyrozumění ze cssz o zahájení správního říení ... jak mám správně zaúčtovat????

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).