Re: splátky telefonu z jiného účtu
Napíšete si výdaj.pokl.dokl. na sebe. Pokud byste to chtěl mít ještě pojištěné - uděláte si k tomu doklad, že tuto částku jste vrátil přítelkyni - ale to jen pro případ, že by někdo šel až tak daleko a zkoumal, že platba šla z přítelkynina účtu a jestli jste částku přítelkyni vrátil a bylo to tedy vaše vydání. Tento doklad bych ale asi ani do účta nedávala ... ale jak říkám pro případ .. jeden nikdy neví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2011 8:43
Dobrý den, prosím o radu, začal jsem podnikat a koupil jsem telefon na splátky, fakturu jsem dal do výdajů a uplatnil si DPH. Byl jsem v časové tísni a příkaz k úhradě na splátky telefonu dala moje družka ze svého účtu. Výpisy mám, ale nevím jestli by mi FÚ tyto výdaje uznal, kdybych třeba vystavil výdajové pokladní doklady na částky splátek na jméno mé družky a doložil je výpisy. Nebo mám raději oželet výdaje za telefon, fakturu z evidence vyřadit a podat dodatečné přiznání k DPH? Předem děkuji za odpověď