Hlavní navigace

Přechod na % - sleva na manželku v DDP ?

• (neregistrovaný)

20. 3. 2011 11:08

Dobrý den,
    moc prosím o radu - za rok 2010 chci uplatnit výdaje procentem (60%), jak postupovat z přechodu skutečných výdajů na paušál jsem se tady v diskuzi už dočetl, ale není mi jasná jedna věc a to, jestli jestli si můžu v dodatečném DP uplatnit slevu nejen na poplatníka, ale i na manželku (byla a je bez příjmů). V řádném DP za rok 2009 jsem si uplatnil jen slevu na poplatníka, protože i tak mi vyšla ztráta, nyní po dodanění pohledávek bych rád využil možnosti slevy na manželku, aby výsledná daň byla 0,- Je to možné?

DDP 2009 a řádné DP 2010 mám hotové, zítra se chystám na FÚ, ale začalo mi to teď vrtat hlavou, jestli je vůbec možné nyní slevu na manželku uplatnit :-(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2011 12:56

sipka (neregistrovaný)

Re: přechod na % - sleva na manželku v D
      V dodatečném daňovém přiznání za rok 2009 si slevu na manželku uplatnit můžete. Manželka musí doložit, nebo napsat čestné prohlášení, že za období roku 2009 neměla vyšší zdanitelné příjmy jak 68000,00
      Marta

• 20. 3. 2011 14:47

JančaJ (neregistrovaný)

já si zase myslím, že dodatečné DP za rok 2009 nelze provést - jelikož nenastaly nové skutečnosti... viz. § 141 odst. 2 Daňového řádu..

• 20. 3. 2011 16:33

Katka2 (neregistrovaný)

Nejen zdanitelné...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).