Sleva daně na děti

• (neregistrovaný)

20. 3. 2011 14:36

Dobrý den, žiji ve společné domácnosti s družkou se kterou mám jedno dítě. Ona má ještě dvě děti z předchozího vztahu ( svěřené ve své péči). Kdýž jsem nastupoval 5.1.2009 do nového zaměstnání tak se mi účetní ptala na děti, že bych mohl uplatnit odpočet na dani, protože je přítelkyně momentálně na mateřské dovolené a tudíž na slevu nemá nárok. Chtěla doložit rodné listy, rozsudek o svěření dětí do péče družky. Všechno jsem jí dodal a začal pobírat slevu na všechny tři děti. Po dvou letech a vystřídání třech účetních mi bylo řečeno že jsem slevu na dani pobíral neoprávněně a podnik teď po mně chce vrátit zhruba 45000,- kč. Mají na to vubec právo? Já jsem nic špatného neudělal, jenom to co po mně chtěli. Umí někdo poradit co bych měl dělat?
    Děkuji za odpovědi Milan

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2011 14:53

JančaJ (neregistrovaný)

Re: Sleva daně na děti
      Neměl jste na slevu na dani za dítě, které je svěřeno do péče družky, nárok, jelikož nejste její manžel. Ale chybu udělala mzdová účetní, která toto musí vědět a neměla Vám slevu uplatnit. Vy jste jí v dobré víře poskytl všechny dokumenty, na základě kterých měla zjistit, že slevu nelze poskytnout. Takže toto by si podle mého názoru měl zaměstnavatel vyřešit s účetní, která udělala chybu.... Počkáme na názor druhých...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).