Re: Statut studenta
Ano, za dobu studia se považuje
b)doba od úspěšného vykonání závěrečné nebo maturitní zkoušky, je-li tato zkouška konána v květnu nebo červnu, do konce období školního vyučování školního roku, v němž byla taková zkouška konána;
c) doba školních prázdnin bezprostředně navazujících na skončení studia .
Má to ale podmínky:
škola, na které jste studovala má akreditaci MŠ a nesmíte vykonávat po celý měsíc výdělečnou činnost zakládající účast na důchodovém pojišťení (a to DPP splňuje) ani nepobíráte podporu v nezaměstnanosti.
Re: Statut studenta
Viz:
§ 141 až 159 zákona č. 561/2004 Sb.
http://rejskol.msmt.cz/
Hezký večer!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2011 15:02
Dobrý den,jsem do konce června studentkou jaz.školydosud chodím pracovat brigádně na dohodu o provedeé práci. na vysokou školu nenastupuji. Když mě zaměstná firma od 1.7.2011 na HPP a bude za mě odvádět pojištění bude vše v pořádku? Zaměstnavatel mi tvrdí, že mám statut studenta do konce srpna a chce mě na HPP zaměstnat až od 1.9.2011, bude za mě ještě v červenci a srpnu platit škola zdravotní pojištění?
Moc děkuji