Re: Příloha k DPPO
>Dobrý den, moc prosím o radu.
>Zpracovávám přílohu k daň.přizn. a není mi jasné, zda
>se do závazků vypisuje jen částka z účtu 321 (tzn. jen
>neuhraz.FP) a do pohledávek se vychází jen z útu 311
>(tzn. FV)? Podávám ve zjednodušeném rozsahu a nebude
>mi to pak sedět s rozvahou, kde v pohledávkách jsou i
>jiné účtu (315,378 ap.) a v závazcích jsou další účty
>(325,379,331,343 ap.)
Musíte započítat všechny pohledávky a závazky.
>2. dotaz - na účtu 345-silniční daň je k 31.12.aktivní
>zůstatek (je zde přeplatek na zálohách) - mám tento
>účet změnit na aktivní, aby vstupoval v rozvaze do
>aktiv? Zatím je nastavený jako pasivní a tím pádem mě v
>rozvaze vstupuje do pasiv mínusem (snižuje v pasivech
>závazky o tuto částku)?
Ano, přehoďte 345 do aktiv, bude to objektivnější.
>A ještě si dovolím položit 3. dotaz. Pokud použiji
>jako přílohu zde nabízenou šablonu, musím vypisovat, co
>se k nám nevztahuje s nulami nebo body, které nevyužiji
>mohu prostě vypustit - zrušit?
Vyplňte všechny kolonky, protžože šablona, i v zjednodušeném rozsahu, plně odpovídá Vyhlášce 500/2002, kde je naprosto striktně uvedeno, co musí Příloha k UZ obsahovat. Tím, že vyplníte nuly, dáváte najevo, že nic z požadovaných údajů nemáte. Navíc mazat řádky v těchto šablonách se smí jen, pokud jsou na okraji bílé, takže růžové by se Vám stejně smazat nepovedlo. Právě proto, že tam , byť nulové údaje, musí být. Hezký večer
>Jsme malé s.r.o. a spoustu "bodů" nemáme - jako např.
>zásoby, zvířata, cenné papíry, opravné položky, cizí
>měna a spoustu dalších?
>
>Doufám, že jsem to napsala alespoň trochu
>srozumitelně. Děkuji předem za rady a přeji pěkný den
Re: Příloha k DPPO
Dobrý den,
zrovna po tom také pátrám, ale jediné co jsem našla je Opatření čj. 281/97 417/2001 - Obsah účetní závěrky a co se týká pohledávek a závazků je tam toto :
(3.2.) Pohledávky
a) Souhrnná výše pohledávek po lhůtě splatnosti, např. 180 dnů po lhůtě splatnosti; údaje se čerpají z příslušných analytických účtů.
b) Pohledávky k podnikům ve skupině.
c) Pohledávky kryté podle zástavního práva nebo jištěné jiným způsobem, např. ručením jiného subjektu, s uvedením povahy a formy tohoto zajištění pro případ jejího nesplacení.
(3.4) Závazky
a) Souhrnná výše závazků po lhůtě splatnosti, např. 180 dnů po lhůtě splatnosti; údaje se čerpají z příslušných analytických účtů.
b) Závazky k podnikům ve skupině.
c) Závazky kryté podle zástavního práva s uvedením povahy a formy tohoto zajištění pro případ jeho nesplacení.
d) Závazky (nepeněžní i peněžní) nevyúčtované v účetnictví a neuvedené v rozvaze, např. záruky přijaté za jiný podnik z titulu bankovního úvěru nebo směnečného práva, pokud nebyly proúčtovány ve formě účetních rezerv.
Z toho bych chápala, že stačí, když tam dám jen pohledávky a závazky po splatnosti, samozřejmě v případě, když ostatní body se mě netýkají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2011 22:08
Dobrý den, moc prosím o radu.
Zpracovávám přílohu k daň.přizn. a není mi jasné, zda se do závazků vypisuje jen částka z účtu 321 (tzn. jen neuhraz.FP) a do pohledávek se vychází jen z útu 311 (tzn. FV)? Podávám ve zjednodušeném rozsahu a nebude mi to pak sedět s rozvahou, kde v pohledávkách jsou i jiné účtu (315,378 ap.) a v závazcích jsou další účty (325,379,331,343 ap.)
2. dotaz - na účtu 345-silniční daň je k 31.12.aktivní zůstatek (je zde přeplatek na zálohách) - mám tento účet změnit na aktivní, aby vstupoval v rozvaze do aktiv? Zatím je nastavený jako pasivní a tím pádem mě v rozvaze vstupuje do pasiv mínusem (snižuje v pasivech závazky o tuto částku)?
A ještě si dovolím položit 3. dotaz. Pokud použiji jako přílohu zde nabízenou šablonu, musím vypisovat, co se k nám nevztahuje s nulami nebo body, které nevyužiji mohu prostě vypustit - zrušit?
Jsme malé s.r.o. a spoustu "bodů" nemáme - jako např. zásoby, zvířata, cenné papíry, opravné položky, cizí měna a spoustu dalších?
Doufám, že jsem to napsala alespoň trochu srozumitelně. Děkuji předem za rady a přeji pěkný den