Re: paušál
Ne, v roce 2010 budete sledovat již jen skutečný příjem a z něj uplatníte příslušné procento výdajů. Zkuste přečíst §7 zákona o daních z příjmů (zde nahoře na liště,sekce Zákony), například odstavec (8) Uplatní-li poplatník výdaje podle odstavce 7, má se za to, že v částce výdajů jsou zahrnuty veškeré výdaje poplatníka vynaložené v souvislosti s dosahováním příjmů z podnikání a z jiné samostatné výdělečné činnosti. Poplatník, který uplatňuje výdaje podle odstavce 7, je povinen vždy vést záznamy o příjmech a evidenci pohledávek vzniklých v souvislosti s podnikatelskou nebo jinou samostatnou výdělečnou činností.
A pokud můj klient začal v r.2010 podnikat jako "zemědělský podnikatel" , čerpal dotace na zeměděl.půdu , jinak žádnou činnost nevykonával, protože byl nemocný - zahrne tedy do příjmu pouze dotace a uplatní výdale 80% ? Rozdíl dodaní a ze stejného základu jako je daňový základ zaplatí SP a ZP ?
A na tu sociálu změním ten základ a výsledek ponechám jako původní nebo přesunu zaplacený doplatek za rok 2009 do záloh a vyjde mi výsledek skutečný co mám teď doplatit?
To samé u přiznání. Pokud ho upravím v tabulce E, tak mi vyjde nějaký výsledek a v tom je už daň kterou jsem zaplatila, takže mám doplatit jen ten rozdíl nebo někam uvést už tu zaplacenou daň za 2009? Moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2011 23:29
V DP roce 2009 uplatneny výdaje skutečné. V roce 2010 chci použít výdaje % z příjmu. Musím něco dodanovat z roku 2009. Díky.M