Re: Odchod na starobní důchod.výpověd.
Ne, teď už je vše na každém osobně, akorát se divím že na Vás
OSSZ nechtěla ELDP.
A taky by měl zam-nec dát klasickou 2 měsíční výpověď pokud nechce dál pracovat, protože Vy na dohodu nemusíte přistoupit.
Ale to už je na Vás, jak se k tomu postavíte.
Ne, o SD žádá zaměstnanec na OSSZ. Vy pak až na výzvu OSSZ vyplníte zaslaný formulář ( zda má nějaké exekuce atd.) a ELDP.
Až Vám předloží Rozhodnutí o přiznání důchodu, nahlásíte ho na jeho ZP , že se stal pojištěncem státu.
Jinak, nebude-li chcít skončit pr.pom . sám, jeho pr.pom. trvá a pr.smlouva se od 2010 nemusí měnit na dobu určitou.
Pokud bude chtít skončit, pak může zaměstnavateli navrhnout ukončení poměru nějakým dnem. Pokud na to zaměstnavatel přistoupí, tak sepíší dohodu o tom, že se dohodli na ukončení poměru dnem tím a tím. Oba podepíší a prac. poměr pak skončí dohodnutým dnem. Ale pokud bude chtít dál pracovat, tak bude prostě nadále v pracovním poměru a k tomu pobírat důchod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2011 12:21
Dobrý den.jsme malá organizace. zaměstnanec mi oznámil, že od prvního května nastupuje na starobní důchod.
Všechno si zařídil sám, já jsem na sociálku nic posílala , o nic za něj nežádala. Neprošvihla jsem něco? nemáme jako firma posílat nějakou žádost? děkuji za radu.