Re: Manžel - dohoda o provedení práce
*** dobrý den, děkuji za odpověď. Vím, že manželka nesmí zaměstnat manžela, ale jde mi o to, jestli lze použít alespoň dohodu o provedení práce tj. jestli se zaměstnáním myslí nejen HPP ale i DPP.
V tom případě by pak jediným řešením po dobu nemoci byla spolupráce, tj. rozdělit za tyto měsíce na manžela část příjmů a výdajů? Je potřeba to nějak papírově podložit nebo prostě jen za toho půl roku na něj převodu část příjmů za toto období. Je potřeba spolupráci někde hlásit nebo pak stačí uvést do přiznání a přehledů SP, ZP?
Děkuji.
Re: Manžel - dohoda o provedení práce
DPP je také zaměstnání, takže manžela nemůžete zaměstnat ani na DPP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2011 22:29
Dobrý den,
manžel provozuje jako OSVČ autoservis a já provozuji jako OSVČ autoškolu. Nyní nastupuji na plánovanou operaci a budu cca 1/2 roku nemocná. Manžel bude za mě konat vykonávat mou činnost.
Mohu s ním prosím sepsat dohodu o provedení práce nebo ani tuto ne a musí být spolupráce?
Děkuji.
VB