Výpočet daně u zaměstnance

• (neregistrovaný)

22. 3. 2011 12:12

V programu Pohoda jsem provedla výpočet daně a daň.zvýhodnění z příjmů FO ze závislé činnosti, jak požadoval zaměstnanec a vyšlo mi na řádku č. 29 - zúčtování měsíčních daňových bonusů- mínusová částka. Tzn. že bude něco zaměstnanec vracet?
    Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 3. 2011 12:47

M. (neregistrovaný)

Re: výpočet daně u zaměstnance
      Mám to také tak, ale znamená to,že byl měsíční daň.bonus v průběhu roku přeplacen, ale pokračuje se dál vzniklý přeplatek na dani z něj se odečte mínusový daň.bonus a na ř.30 vyjde daň k vrácení. Máte to stejné?

• 22. 3. 2011 12:54

pájka (neregistrovaný)

My přeplatek na dani nemáme žádný, protože zaměstnanec vůbec daň platit nemusel, řádek 30 mám stejný jako 29, tzn. v mínusu stejná částka, 31 nemám vůbec vyplněný, někde ve vysvětlivkách k formuláři jsem našla, že pokud je ř. 30 v mínusu, daň bonus byl přeplacen, ale zaměstnanec nic nevrací. (doufám, že jsem to pochopila správně:)

• 22. 3. 2011 13:09

M. (neregistrovaný)

Tak takový případ jsem ještě neřešila, ale čtu tady, že jestliže dosáhl v měsících ve kterých vznikl nárok na výpl.daň.bonusu alespoň 1/2minim.mzdy,tak z RZD již nárok neztrácí. Tak asi máte pravdu. Poučila jste vy mě. Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).