Re: Cizinec
Chápu, toto je maličkost, ale pak vyplňuji i ř. 29 Kod státu a říkám, že on je daňový nerezident. Já ale myslela, že se něj spíše vztahuje §2 odst. 2 ") Poplatníci, kteří mají na území České republiky bydliště nebo se zde obvykle zdržují, mají daňovou povinnost, která se vztahuje jak na příjmy plynoucí ze zdrojů na území České republiky, tak i na příjmy plynoucí ze zdrojů v zahraničí." Že se na území ČR obvykle zdržuje.
Re: Cizinec
Pokud si nejste jista, pošlete ho na finanční úřad, ať si vyřídí daňový domicil. Pak budete mít jistotu, zda je rezident nebo nerezident.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2011 12:15
Prosím,dělám DPFO Ukrajinci, budu vyplňovat i číslo pasu (ř.11). V pokynech se píše "jste-li nerezident tj. poplatník podle §2 odst. 3 zákona, vyplňte číslo pasu." Já ten paragraf četla, ale moudrá nejsem. Ten můj je Ukrajinec,OSVČ,trvalé bydliště na Ukrajině,zde podniká.
Děkuji