Výpočet dovolené po mateřské

• (neregistrovaný)

22. 3. 2011 15:49

Dobrý den,moc Vás prosím o radu. Dne 19.3.2011 mi skončila mateřská dovolená. Z roku 2010 mam 20 dní dovolené, napsala jsem žádost o její čerpání a tím, že budu tuto dovolenou čerpat, mi myslím vznikl nárok na 20 dní dovolené za rok 2011 o které jsem si též požádala. Zaměstnavatel mi poslal dopis, že s tím nesouhlasí, protože jsem v roce 2011 "odpracovala" 55 dní k 19.3.2011 a né 60, aby mi nárok vznikl. Prosím, jaký § mohu použít, aby to pochopil, že čerpáním dovolené mi 60 dní vzniklo? Pokud mám tedy pravdu. Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 3. 2011 21:33

IrenaJ (neregistrovaný)

Re: Výpočet dovolené po mateřské
      máte pravdu, protože do toho se taky počítá čerpání ŘD z roku 2010 a tím překročíte odpracovaných 60 dní.... asi bych znovu napsala zam-teli, že vzhledem k tomu, že si žádáte o čerpání ŘD z roku 2010, budete mít odpracováno více jak 60 dní a možná bych pohrozila i inspektoráterm práce.... snad napíše ještě někdo zkušenější...

• 22. 3. 2011 21:45

Líba (neregistrovaný)

Jde o to, jestli tazatelka opravdu měla z minulého roku nárok na celých 20 dnů. To si nic nevybrala? Nebyla nemocná? Neměla RD na starší dítě?

• 23. 3. 2011 11:12

Ejja (neregistrovaný)

Děkuji, ano zbylo mi celých 20 dní, nebyl čas si vybrat vůbec dovolenou a je to mé první dítě a marodila jsem přes nástupem asi jen 20 dní. Ještě jednou děkuji za reakce. Napsala jsem znova žádost a snad to pochopí. Hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).