Re: Základ daně
stného 9645,- Z toho ZP z-vatel 868,-. SP z-vatel
z
15000,- = 3750,-. Základ daně pak vychází 19700,-.
ři výpočtu se ve VAšem případě nepřihlíží ke slevám
ebo mimořádným slevám na pojistném u zaměstnavatele
ni k jiným částkám , o které si zaměstnavatel
snižuje
dvody pojistného.
sakra, takže to děláme špatně. My totiž hrubou mzdu
vyšujeme jen o to pojistné skutečně vyplácené
městnavatelem. To je průůůšvih. Co s tím? Asi budu
uset
tívit FÚ a udat se.
ak dlouho to děláte ?
dně dlouho, od konce roku2008. To si můžu jít
hodit.
lika se to týká zaměstnanců? Zkuste spočítat a pak
soudfit ( kdy byli u vás naposled na kontrole ?).
áno průměrně kolem 5 zaměstnanců a na
trole u nás ještě nebyli. Firma existuje od roku
06.
nže jednomu zaměstnanci jsem dělala daňové přiznání
FÚ si na potvrzení o příjmu všimne, že tam je
ějaké
zké pojistné.
No to je tedy blbý.
JEstli Vás to trochu uklidní, tak jestli tam sedí jedna " pí z fú "
tak si toho třeba nevšimne. Ale myslím, že to házejí do počítače a ten to přepočítává,aby přišli na event.chybu. I když - nemohou vědět, z čeho se úhrn příjmů skládá (( teoreticky mohl mít u Vás současně i DPP - bez pojistného).
Re: Základ daně
Jsou to jen příjmy z jednoho zaměstnání. Ach jo, zkusím dopočítat rozdíl a uvidíme. Ale bojim bojim. Dívala jsem se, že rok 2008 mám dobře, tak aspoň o ten jeden rok se to stáhlo. Nejhorší je, že tenkrát jsem se ptala na FÚ, jestli to děláme dobře a paní vypadala, že mi moc nerozumí, ale přitakala, tak jsem to neřešila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2011 12:33
Dobrý den, prosím může mi někdo poradit? Zaměstnáváme pouze invalidní důchodce, 100% invalidních důchodců. V takovém případě můžeme uplatnit to, že platí zdravotní pojištění stát a to z částky 5355,- Kč (vyměřovací základ pro platbu pojistného státem). Takže zaměstnavatel a zaměstnanci platí zdravotní pojištění pouze z částky přesahující 5355,- Kč. Chci se zeptat, jak je to se správným určením základu daně? Jestli je správně, že k hrubé mzdě přičítáme pojistné, které skutečně platíme(takže nižší, než u klasických zaměstnanců). Ukážu na příkladu. Hrubá mzda z-nce 15000,-. Odpočet od hrubé mzdy 5355,- Takže vyměřovací základ pro platbu zdrav. pojistného 9645,- Z toho ZP z-vatel 868,-. SP z-vatel z 15000,- = 3750,-. Základ daně pak vychází 19700,-.