Re: nájemné
Pokud se to vyplatí, není třeba vykazovat výdaje a dokládat účty a faktury, potom při příjmech z pronájmu mohu uplatnit výdaje procentem z příjmů tj. 30% tj. při příjmu 100.000,- Kč za kalendářní rok (zdaňovací období) z pronájmu uplatním výdaje 30.000,-Kč tedy dílčí daňový základ - příloha č.2 DPFO je pak pouze 70.000,-Kč. Johnroj
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2011 17:47
Dobrý den. Jsem nezaměstnaná. Mám ve svém vlastnictvní 1/2 rod.domku. Tuto polovinu jsem v říjnu pronajala za částku 3000,-- Kč měsíčně. Museli jsme tam udělat rozvod eletriky, ale faktura je napsaná na manžela. Můžu si to dát do nákladů i když manžel není spoluvlastník zmiňované poloviny baráku? Dále jsme platili ještě připojení eletriky,ale v bance jsem na pokladní složence v kolonce jméno složitele uvedena já, ale v kolonce vklad jménem už nájemce.
Můžu si tento doklad dát do uznatelných výdajů ? Opravdu jsem to platila ze svéhol.