Prosím o pomoc

• (neregistrovaný)

23. 3. 2011 22:35

Právě ukončuji pracovní poměr z osobních důvodů. Bohužel se v mém okolí zatím moc nabídek práce nenašlo, takže se budu muset nahlásit na ÚP. Má nějaký vliv to, že studuji dálkovou formou vysokou školu ?Nedalo by se to udělat tak, že bych byla jako student a ne nepracující občan ?? (to nejspíše ne ) jestli máte s tímto nějaké zkušenosti, prosím poraďte mi.

Děkuju

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 3. 2011 8:02

Líba (neregistrovaný)

Re: Prosím o pomoc
      Nevím, co tím přesně myslíte. Jestli studujete VŠ a je vám do 26 let, tak jste studentem z pohledu daňového a pro ZP. Při dálkovém studiu vás na ÚP zaregistrují a máte-li v posledních 3 letech odpracováno 12 měsíců, tak dostanete i podporu.

• 24. 3. 2011 20:13

šarlotka (neregistrovaný)

Je mi 21 let a jsem zaměstnaná od 1.6.2009. Při odchodu z nynějšího zaměstnání bych chtěla cca na 4 týdny do zahraničí. Kdy se musím nahlásit na úp. Co by se stalo, kdybych se nenahlásila. ZP a SP mi nebude hrazeno jaký to bude mít dopad v budoucnu, když bych zase začala pracovat.

• 25. 3. 2011 7:45

Líba (neregistrovaný)

Hlásit se na ÚP je vaše právo, nikoliv povinnost. SP se platí jenom z příjmu, pokud není příjem, nemusíte platit SP. ZP je povinné, pokud nebudete celý kalendářní měsíc zaměstnaná, musí se platit 1080,- Kč. Za studenty do 26 let ZP platí stát, pokud se jedná o akreditovanou VŠ. Jestli chcete mít klidné svědomí, zjistěte si na své ZP, jestli jste tam jako student evidovaná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).