Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2011 22:53
DE zemědělec, chci snížit co nejvíce majetek ( kdybych náhodou
skončil ) tak kvůli dodanění . Nejsem plátce DPH, jsem starobní důchodce s vedlejšákem...soukromý zemědělec. V r.1997 jsem zakoupil křovinořez (používám dodnes),ale tenkráte stál 10500 a tak bych ho rád vyřadil. Chápu, že už nebudu moci uplatnit žádné náklady na opravu a PHM, ale DKP z roku 1997 mi připadá dostatečně starý na vyřazení, nebo má prosím někdo jiný názor? Děkuji za každou odpověď, už mě ta naše "politika" štve a myslím že bude hůř a tak raději vše ukončím a budu UŽÍVAT ( důchodu 9800 - inkaso 2900 - 1250 léky atd. mám RD takže obrovské náklady ). Stejně mi nezbude nic jiného jako všem ostatním, než vše prodat a jít do starobince o 1 místnosti .
Myslel jsem si že bude stát rád když se o sebe lidé dokážou sami postarat, ale chyba lávky vše je proti takzv. OSVČ.l Ještě mě trápí vyřazení majetku (statek) dal jsem ho v 1990 do majetku, nerozumně začal "rovnoměrně" odepisovat , a teď nevím jak to urychlit a zlikvidovat. Podotýkám, že si dodnes klepu na hlavu , nemohu uplatnit procenta dnes již 80%, protože bych přechodem danil vše !!! Tenkráte jsem se špatně rozhodl !!!mProsím ví, někdo jak z té motanice ven?