Dodanění závazků dle par. 23

• (neregistrovaný)

24. 3. 2011 8:02

Dobrý den, prosím o vysvětlení par. 23 a). Nevím, co si mám představit konkrétně pod pojmem "závazek zachycený v účetnictví dlužníka odpovídající pohledávce, od jejíž splatnosti uplynulo 36 měsíců"...Jedná se např. o dodanění starých pohledávek za prodej zboží, u kterých jsem si do nákladů dala hodnotu prodaného zboží? A ještě prosím, týká se to i daňové evidence? Moc děkuji a předem se omlouvám, je-li to hloupý dotaz.Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 3. 2011 8:18

br (neregistrovaný)

Re: dodanění závazků dle par. 23
      Dodaňujete hodnotu závazku po splatnosti více jak 36měsíců. My jsme dodaňovali třeba závazek za dopravu zboží, za nákup zboží, které už je prodané. Toto se vztahuje i na daňovou evidenci.

• 24. 3. 2011 8:55

kljenka (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Jen ještě prosím o technickou radu, jak stanovím hodnotu dodanění - pohledávka je v ceně prodejní, prodané zboží v ceně pořizovací ... U každé položky ve faktuře musím zjistit pořzovací cenu? Zboží zasíláme PPL - mám dohledávat i počet balíků kvůli nákladům na dopravu?J.

• 24. 3. 2011 9:47

br (neregistrovaný)

Vycházíte z hodnoty v knize závazků té konkrétní faktury.
      Např. fa přijatá na zboží celekm k úhradě 10 000Kč, která byla splatná 10/2007 a je nezaplacená. Čili Vy dodaníte 10 000Kč.
      Vždy konkrétní přijatou fakturu na danou částku, kterou jste nezaplatili a po splatnosti je 3 roky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).