Re: Kontrola PSSZ
Docházka pro kontrolu není nutná. Jim se jedná o správné odvody. Pokud Vám externí účetní připravila podklady, pak tam pravděpodobně bude všechno. Kdyby se vás kontrola na něco ptala a vy nebude vědět, tak zkuste zavolat vaší účetní nebo se s kontrolou domluvte, že jim dotazy zodpovíte později.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2011 10:46
Dobrý den,
budu zastupovat společnost při kontrole soc. poj. v Praze. Ovšem mzdy ani agengu kolem toho nezpracovávám já, ale externí účetní. Ta mi nachystala veškeré doklady. Nyní si je procházím, abych alespoň trochu věděla, kde co hledat. Je nás zde 6 zaměstnanců, i když na jednotlivých pozicích se během 2 let vystřídalo dalších 10 osob + máme nějaké studenty na DPČ. Bude po mě pracovnice SSZ chtít nějaké detailnější informace? Nebo jí jenom předám podklady a ona si to bude kontrolovat se svou evidencí?
Dále jsme řešili s účetní, jak vykázat docházku. Jelikož zaměsnanci zaměsnaní na PS mají pevný měsíční plat, nevedeme žádné "štípačky". Pouze máme v Microsoft Outlook v kalendáři vždy na každý den plánovo, co který technik či obchodník bude dělat. Mám toto vytisknout nebo není třeba? Moc děkuju za rady.