Re: Spoluvlastnictví
asi jste neprovedli vypořádání SJM po rozvodu, takže jste podílovými spoluvlastníky toho bytu. V tom případě stačí buď kupní nebo darovací smlouva, kterou bývalka převede svou polovinu na Vás a do smlouvy by se dal uvést Váš závazek, že po nabytí plnoletosti dcery na ni polovinu převedete zase Vy.Záleží na bývalce, jak se k tomu postaví. Pokud by se na dceru nyní měla ta polovina převádět, musel by být soudem stanovený její opatrovníka to je záležitost tak na rok, než to soud schválí a rozhodne, takže záleží na Vás, zda to stojí za to řešit nyní nebo počkáte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2011 10:56
Dobrý den, prosím o radu, mám byt v OV, kde vlastníkem jsem já a má bývalá žena (7let jsme rozvedení, a nežijeme spolu). Chtěl bych aby se svého podílu vzdala a přepsala ho na mě stím, že až bude dcera, kterou spolu máme plnoletá, chtěl bych podíl napsat na ní (kvůli pozdějším nárokům na dědictví). Chtěl bych se zeptat, kde se tyto záležitosti řeší, jaké jsou možnosti, apod.. Děkuj moc za radu