Re: Faktury došlé z r. 2010
myslím, že když nezahrnete do daní nějaký výdaj (omylem či úmyslně) tak vám za to nikdo hlavu neutrhne. Do DE bych je ale určitě zahrnula ať máte k dobru nějaký výdaj, kdyby Vám náhodou v budoucnu fú na něco přišel. :) Asi bych "omylem" zahrnula úhradu fa do nedaňových výdajů 2010, DPH bych uplatnila v r.2011....ale aby si pan majitel v budoucnu pamatoval, že to tak chtěl :)
Prosím o radu, mám OSVČ s DE + plátce DPH , co s
>fakturami došlými z roku 2010, které jsou v r. 2010
>zaplacené, ale nemám doklad o zaplacení - placeno hotově,
>nemohl je najít, napsala jsem si o opisy a rovnou mi
>napsali, že je to uhrazené. Nejsou zahrnuté do DPH, to
>vím, že nevadí, dají se uplatnit do 3 let. A navíc by se
>mi i hodilo nemít je v 2010, protože by mu vycházela
>ztráta, ale to nechce. Můžu je neuplatnit vůbec?
>Prostě je DE 2010 nedat? Letos jsou daňově neuznatelné,
>protože pohyb peněz byl loni. Prosím, s tímhle si vážně
>nevím rady. Děkuji moc. L.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2011 11:54
Prosím o radu, mám OSVČ s DE + plátce DPH , co s fakturami došlými z roku 2010, které jsou v r. 2010 zaplacené, ale nemám doklad o zaplacení - placeno hotově, nemohl je najít, napsala jsem si o opisy a rovnou mi napsali, že je to uhrazené. Nejsou zahrnuté do DPH, to vím, že nevadí, dají se uplatnit do 3 let. A navíc by se mi i hodilo nemít je v 2010, protože by mu vycházela ztráta, ale to nechce. Můžu je neuplatnit vůbec? Prostě je DE 2010 nedat? Letos jsou daňově neuznatelné, protože pohyb peněz byl loni. Prosím, s tímhle si vážně nevím rady. Děkuji moc. L.