Re: Z jaké částky se mi bude počítat pod
Můžete jít na ÚP, podpora se bude počítat z posledního čistého výdělku ( vypočteného z platného průměru za předchozí čtvrtletí, končíte-li 31.3., tak ze 4. čtvrtletí). Abyste měla nárok na podporu, musíte splnit podmínku zaměstnání alespoň 12 kal.měsíců v posl. 3 letech. Předpoládám, že DPČ byla pojištěná ( příjem alespoň 2000,- měs., jinak z nepojištěné by podpora nebyla.)
Kdybyste čekala, pak Vás v nemoci nezaregistrují.
A kdybych se zaregitrovala až po nemoci? To by šlo? Kdybych začala marodit v ochranné době? Z čeho by se mi pak počítala podpora po ukončení nemoci? Jsem v situaci,kdy sháním informace, kde se dá, je mi 56 let a s prací je to moc špatné.
Ano, píši Vám, že před nemocí nebo po nemoci. POkud onemocníte v OL,počítejte ale s tím, že prvních 21 dnů nedostanete od nikoho nic,až od 22. dne nemocenskou ze sociálky.
Podpora se vždy počítá,jak jsem Vám napsala, tedy i po nemoci nebo za půl roku. Ve věku nad 55 let se vyplácí podpora 8 měsíců.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2011 12:05
Prosím, jsem na DPČ a dostala jsem výpověď k 310311.
Jsem již dlouhodobě objednaná na operaci, která mě čeká 26.4.2011. Co mám dělat ? Jít se hned přihlásit na ÚP nebo začít marodit a pak se přihlásit? Z jaké výše mi pak bude vypočítávána podpora? Měla bych vůbec nárok na podporu,když jsem na DPČ?
Děkuji