Re: OT rozvedena a změna jména dítěte
alimenty vliv na jméno nemají
ale s novým jménem musí bejvalý souhlasit, nebo rozhoduje soud a ten se nemusí přiklonit - obzvláště pokud bejvalej nesouhlasí a není k tomu rozumnej důvod.
bejvalej vydírá ... zvažte, co je důležitější - jestli prachy nebo jméno
existuje něco jako zrušitelné a nezrušitelné osvojení,pokud by váš nynější manžel dítě nezrušitelně osvojil,nemusí váš ex platit alimenty,otec je současný se vším všudy,tj kdybyste se rozvedli,tak alimenty platí on.zrušitelné osvojení je jen jméno a alimenty platí ex,je jasné,že tohle váš ex chtít nebude,víte osobně bych to asi nedělala,kde máte jisté,že současné manželství vydrží,mám pak takových zkušeností okolo sebe...na druhou stranu pochopte i vy toho chlapa,když vám nesmrdí jeho peníze tak nesmí ani jméno,nemyslím to zle,je jasné,že apelujete zájmem dítěte,ale ono se s tím srovná,věřte-životní zkušenost.přeji at se rozhodnete správně
Píšete to správně, zájem dítěte. Jestli má vlastní otec jen trochu zájem o své dítě a teď o něj přijde, tak bude nejvíc ublíženo dítěti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2011 12:09
Prosím o radu, zda to někdo víte. Jsem rozvedená a podruhé vdaná.
Mám jedno dítě z prvního manželství a chtěli bychom aby neslo stejné příjmení jako já a můj nynější manžel. Můj bývalý manžel s tím souhlasí, ale za podmínky, že tedy nebude platit alimenty.
Je to tak a nebo alimenty platí stejně bez ohledu na příjmení dítěte. Děkuji za radu.