Re: pokladní doklad
souhlasím z předchozí odpovědí, zlegalizovat se to dá např. sepsáním dohody o provedení práce, pro vás by to celkem nic neznamenalo,ale dotyčný musel odvést 15 % na srážkovou daň. Smlouvu byste pak udělali na 1412,- Kč , pokud dobře počítám , dan je 212,- a 1200,- pro vás. Anebo se dotyčný smíří s tím, že tento výdaj si z daní neodečte, v žádném případě mu doklad nevystavujte
Prosím Vás mohu vystavit kamarádovi příjmový pokladní
>>doklad, že jsem mu zpracovala daňové přiznání a
>>účetnictví za 1200,-- Kč, i když nemám ŽL? Nemusím z
>>toho
>>platit žádnou daň a nic že? Jsem normálně zaměstnaná.
>>Děkuji za odpověď.
>
>Jestli to chápu dobře, přiznání jste mu udělala jako
>bokem....nepodnikáte, jste zaměstnaná...???
>Tak potom na jakém základě chcete vystavovat doklad?
>To nejde a hlavně účetnictví je vázaná živnost a bez ní
>nemůžete oficiálně tyto služby provozovat...
Jejda, já už ho vystavila, no tak to je průšvih. Já si myslela, že to jde, když je to v tak malé výši, že je to prostě ten příležitostnej příjem a nebo prostě ten příjem do 6000,-- Kč na který se nemusí dělat přiznání k dani z příjmu. Doopravdy to nejde na tohle vystavit?
No udělala jsem to jako jen tak, že jsme se domluvili, já potřebovala peníze a on to udělat. A chtěl na to doklad, že si to dá do účetnictví jako náklad, tak jsem vystavila doklad o přijetí peněz a použila jsem normální pokladní doklad. To se nemůže? Já myslela, že člověk může mít jako příležitostný příjem?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2011 13:12
Prosím Vás mohu vystavit kamarádovi příjmový pokladní doklad, že jsem mu zpracovala daňové přiznání a účetnictví za 1200,-- Kč, i když nemám ŽL? Nemusím z toho platit žádnou daň a nic že? Jsem normálně zaměstnaná. Děkuji za odpověď.