Daň z příjmů FO prosím o radu

• (neregistrovaný)

24. 3. 2011 13:55

Prosím o radu, zaměstnavatel mi provedl roční zúčtování daně i když jsem v prohlášení uvedl, že ho nechci. Vyšel přeplatek na dani, který mi byl vyplacen.
    Já však mám ještě další pracovní poměry, uplatňuji hypo a budu si dělat přiznání sám. Je to tak, že do přiznání, které si budu dělat sám dám jen ty další pracovní poměry, úroky z hypo, životní pojištění atd.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 3. 2011 13:59

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Daň z příjmů FO prosím o radu
      To určitě ne. Takhle to přesně vypadá, když chce být paní účetní "hodná". Prostě jste nepožádal, tak Vám to nesmí dělat. Požádejte ho o POtvrzení o zdan.příjmech , kde bude i výsledek RZ ( vrácená daň) a přičtete vše do DP s ostatními příslušnými příjmy. POzor na již vrácenou dan, s touto také budete muset počítat.

• 24. 3. 2011 14:00

D.V. (neregistrovaný)

Není - v přiznání totiž musíte uvést veškeré zdanitelné příjmy, takže i když Vám RZ bylo provedeno, stejně si vyžádáte potvrzení o zdanitelných příjmech, kde bude uvedena částka vráceného přeplatku o kterou ponížíte údaj z ř.č. 12 potvrzení - záloha na daň z příjmů.

• 24. 3. 2011 14:09

Jana K (neregistrovaný)

Zaměstnavatele požádáte o potvrzení o zdanitelných příjmech, v přiznání uvedete v řádku 84 zaplacené zálohy na daň snížené o přeplatek, který vám byl vrácen, jinak postupujete obvyklým způsobem.

• 24. 3. 2011 14:19

Kamill (neregistrovaný)

Děkuji moc všem

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).