Re:připojíte svůj názor????Děkuji
>Dobrý večer, prosím o Váš názor.
>Zaměstnavatel začne přispívat zaměstnancům měsíčně
>300,-Kč.
>A dále má v úmyslu 2x za rok mimořádný vklad, ale
>pouze tak, že pojištěním "proleje jejich mzdu". Je to
>takto možné udělat? A jde vůbec 2x v roce neposlat na soc.
>a zdr. ani korunu? Prý to takto jde, ale mně se to moc
>nezdá.
>Děkuji
Mimořádným vkladem tam může zaměstnavatel vložit prostředky jako benefit, ALE NE místo mzdy.
Vyhoďte toho zprostředkovatele, který vám takový nesmysl doporučil. A stěžujte si na něj.
Nemůžete dát zaměstnanci místo mzdy životní pojištění.
Někteří zaměstnavatelé to dělají tak, že mimořádně přispějí (jako benefit) navíc nějakou částkou v rámci mimořádného vkladu.
Já jsem si to myslela a stále to tvrdím. V ten moment, kdy by jim to poslal na pojištění, vlastně by jim nevyplatil v tom měsíci žádnou mzdu, pouze benefity. Uvažuji správně? Pořád jim říkám, že to musí být nad rámec mzdy.
Mimochodem, ten zprostředkovatel se právě ptal zaměstnance pojišťovny a ten mu tvrdil, že to tak jde.
Zaměstnanec pojišťovny nemá o mzdách a zákoníku práce ani potuchy. Pokud zpracováváte mzdy, dejte na svůj názor, vy jste za to zodpovědná.
Existují zaručená práva zaměstnanců a snížit jen tak mzdu jim nemůžete. To by vás hnali.
Na dPP bych příspěvek na životní nedávala
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2011 21:36
Dobrý večer, prosím o Váš názor.
Zaměstnavatel začne přispívat zaměstnancům měsíčně 300,-Kč.
A dále má v úmyslu 2x za rok mimořádný vklad, ale pouze tak, že pojištěním "proleje jejich mzdu". Je to takto možné udělat? A jde vůbec 2x v roce neposlat na soc. a zdr. ani korunu? Prý to takto jde, ale mně se to moc nezdá.
Děkuji