Re: Dohoda o PP a podepsané prohlášení
Pokud podepíší daň. prohl., potom musíte vždy srazit a odvést zálohovou daň. Pokud nepodepíší daň. prohl., potom srážíte daň podle výdělku, tj. do 5000 Kč/hrubého (včetně) = srážková, ta je konečná
nad 5000 Kč/hrubého = zálohová, měl by si dotyčný podat daň. př.
zda podepíše nebo nepodepíše dań. prohl., je na dotyčném, ale platí zásada, že podepsané může mít jen vždy u 1 zam-tele, pokud jich má více souběžně
měsíční odměna se mi nejeví až tak správná, protože by měla být vázána na odprac. hodiny, takže záleží, kolik hod./měs. odpracuje (abyste se nedostal do problémů při kontrolách OSSZ, ZP - že obcházíte zákony)
Re: Dohoda o PP a podepsané prohlášení
Děkuji moc a chci se zepat jak velký teď problém je, když od prosince jsem přihlášení ke srážkové dani a platím po celou dobu jen srážkovou i nad 5 tisíc?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
25. 3. 2011 8:11
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zaměstnávám zamce na dohodu o provedené práce (do 150 hodin) a chtěl bych se zeptat ohledně výplaty. Ve smlouvě je sjednaná měsíční odměna 15 tisíc tak z toho vypočítám 15% srážkovou daň, kterou odvedu FÚ. A co prohlášení mám ho vystavovat a mají mi ho podepsat, ale pak bych platil zálohovou daň,ne? Nějak se v tom ztrácím, děkuju za radu.