Silniční daň

• (neregistrovaný)

25. 3. 2011 8:28

Dobrý den,
    je možné, aby se první záloha na silniční daň zaplatila třeba v poloviční výši a o to víc by se zaplatilo na druhé záloze???Nemám s tímhle zkušenost a nevím,zda se to tak může udělat. Firma má totiž teď hodně poplatků,tak podnikatel to chce takto udělat. Poradíte mi někdo????Předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 3. 2011 8:45

Ludmila (neregistrovaný)

Re: Silniční daň
      Zálohu na daň musíte zaplatit minimálně ve výši jaká vám podle zákona vyšla. Více zaplatit můžete, ale pokud zaplatíte méně a doplatíte později, vystavujete se nebezpečí úroku z prodlení.

• 25. 3. 2011 8:52

Evíku (neregistrovaný)

Samozřejmě, že má FÚ právo naúčtovat úroky, ale při placení záloh u silniční daně jsem se s tím zatím nesetkala. Důležité je až daňové přiznání silniční daně a že zálohy byly placené. Mám zkušenost, že se FÚ neozval ani, když nebyly zaplaceny žádné zálohy a bylo podáno až dańové přiznání a daň zaplacená najednou.

• 25. 3. 2011 8:59

abc (neregistrovaný)

Já jsem si tady tohle taky myslela,že důležité je, až budu příští rok podávat daňové přiznání,tak tam uvidí,že firma ve finále to, co měla zaplatit zaplatí.Ale mám právě strach z toho,aby pak firmě nenaúčtovali penále, že se to takhle nesmí a zkušenosti s tím také nemám.

• 15. 4. 2011 15:59

Jana28 (neregistrovaný)

tak nám za pozdě zaplacenou zálohu penále vyčíslili

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).