Re: pokladní doklad - poraďte
No tak myslím, že jsem to udělala dobře, jsem si tím jistá na 99%. A za účetnictví si nese zodpovědnost vždycky majitel ne? A když na pokladní doklad napíšu administrativní práce, tak to na věci něco mění? To už můžu vystavit pokladní doklad o příjmu? Jen na zpracování účetnictví a daňové přiznání, nebo účetní práce se to nesmí? Nevíte někdo?
Děkuji za odpovědi.
Paní Bj - kdo je Pája, jak ho mám poprosit, aby si to přečetl? Tak jsem se přesně koukla, co jsem na ten doklad napsala a napsala jsem mu tam zpracování daň. přiznání - nikdy jsem takovýto doklad nevystavovala bez ŽL, mám tedy ŽL pozastavený už 6 let a mám ho na vedení účetnictví, ale protože nemám žádný klienty a jsem zaměstnaná, tak jsem ho neobnovovala, když jsem měla příjem jen 1 900. A taky nebudu. Myslíte, že by to takhle mohlo tedy projít a nebo, že ho mám vyhledat a buĎto mu říct, ať si to příští rok do účetnictví nedává a nebo mu tam mám napsat ty administrativní práce? Děkuji ještě jednou za odpověď a radu.
No to nejsem. A tak mi prosím Vás poradíte pane Vladimíre co s tím mým malérem? Nevystavovat teda žádný doklad a nebo co na něj napsat. Musela bych ten doklad nějak vyzískat zpět. Vždyť je přeci normální, když někdo chce s něčím pomoci, když ten druhý to umí a ten ho zato odmění, když to není na výdělek, ale jen příležitostné přilepšení. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2011 10:32
>Prosím Vás mohu vystavit kamarádovi příjmový pokladní
>doklad, že jsem mu zpracovala daňové přiznání a
>účetnictví za 1200,-- Kč, i když nemám ŽL? Nemusím z toho
>platit žádnou daň a nic že? Jsem normálně zaměstnaná.
>Děkuji za odpověď.
toto mi prosím přišlo za odpověď, je to pravda?
Jestli to chápu dobře, přiznání jste mu udělala jako bokem....nepodnikáte, jste zaměstnaná...???
Tak potom na jakém základě chcete vystavovat doklad? To nejde a hlavně účetnictví je vázaná živnost a bez ní nemůžete oficiálně tyto služby provozovat...
Já totiž myslela, když si můžu kromě zaměstnání vydělat 6000Kč za rok, aniž bych musela podávat daňové přiznání, že to takhle můžu udělat. Kamarád si to chtěl dát do nákladů, když už to teda zaplatil a teď jsem teda zaskočená výše uvedenou odpovědí. A nebo jsem si taky říkala, že je to příležitostná činnost a ta je od daně osvobozená do výše 20 tis. za rok. Jak to tedy je, můžete mi to někdo vysvětlit? Co spadá tedy do těch příjmů 6 tis. a 20 tis. osvobozených? Děkuji za odpověď.