Zrušení penzijního připojištění

• (neregistrovaný)

25. 3. 2011 10:51

Zrušila jsem penzijní připojištění a nedodržela podmínky výplaty. Už 10 let si odčítám příspěvky, vím, že tyto odečtené mám dodanit dle par. 10, ale kolik let zpětně. 10 let zpětky se mi nechce, není tam nějaký časový test?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 3. 2011 10:56

Evka (neregistrovaný)

Re: zrušení penzijního připojištění
      Že se vám nechce ještě neznamená , že nemusíte.Jste povinna dodanit vše, co jste uplatnila na odpočtech.

• 25. 3. 2011 11:08

Nyna (neregistrovaný)

No to já vím, že není důležitý, co se mi chce nebo ne. Spíš uvažuju tak, že finančák může kontrolovat 3 roky zpětně, tak si říkám, že víc než 5 let max. je zbytečný dodaňovat. Nebo uvažuju chybně?

• 25. 3. 2011 11:16

Evka (neregistrovaný)

Hlavně uvažujete protizákonně. Takže nečekejte, že vám někdo rozumný řekne, že stačí dodanit jen 3 nebo 5 let. V dnešní době se děje stále něco nového a nikdo si nikdy nemůže být jistý, co si ti nahoře na nás vymyslí.

• 25. 3. 2011 11:17

RenataH (neregistrovaný)

A co takhle §15 odst 5) ZDP ?
      Pokud poplatníkovi jeho penzijní připojištění se státním příspěvkem nebo penzijní pojištění zaniklo bez nároku na penzi, jednorázové vyrovnání nebo jednorázové plnění z penzijního pojištění a současně bylo poplatníkovi vyplaceno odbytné nebo jiné plnění související se zánikem penzijního pojištění, nárok na uplatnění odpočtu nezdanitelné části základu daně zaniká a příjmem podle § 10 ve zdaňovacím období, ve kterém k této skutečnosti došlo, jsou částky, o které byl poplatníkovi v příslušných letech z důvodu zaplacených příspěvků na jeho penzijní připojištění se státním příspěvkem nebo penzijní pojištění základ daně snížen

• 25. 3. 2011 11:35

Nyna (neregistrovaný)

Par. 15 jsem četla. Nenazývala bych své jednání přímo nezákonným, nýbrž max. chybou z neznalosti. Říkáte, že se dodaňuje vše, dejme tomu, ovšem já se zařídím dle svého a nic nezákonného v tom není, max. neznalost zákona, což sice neomlouvá, ovšem není to trestný čin.
      Díky za reakce.

• 4. 4. 2011 0:56

karel2 (neregistrovaný)

jenom sem pripisu.
      asi lidem fakt dochazi penize, asi nemohou splacet ty nesmyslne hypoteky a proste potrebuji penize, ale za tech mraky let, co zpracovavam danove priznani je tento rok prvni, kdy lide hromadne rusi pred koncem pripojisteni.
      co je nejvetsi gol? deset klientu zrusilo pripojisteni. ani jednomu pojistovak nerekl, ze to bude muset dodanit. vsechny ty roky. ;o) vsichni na to u me koukali kolik to dela penez. u vetsiny vice, nez jim prislo jako odbytne. ;o) za spatnyho jsem byl samozdrejme ja. po vysvetleni ti inteligentnejsi prehodili vinu na pojistovaka. ani jeden na sebe.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).