Re: zrušení penzijního připojištění
Hlavně uvažujete protizákonně. Takže nečekejte, že vám někdo rozumný řekne, že stačí dodanit jen 3 nebo 5 let. V dnešní době se děje stále něco nového a nikdo si nikdy nemůže být jistý, co si ti nahoře na nás vymyslí.
A co takhle §15 odst 5) ZDP ?
Pokud poplatníkovi jeho penzijní připojištění se státním příspěvkem nebo penzijní pojištění zaniklo bez nároku na penzi, jednorázové vyrovnání nebo jednorázové plnění z penzijního pojištění a současně bylo poplatníkovi vyplaceno odbytné nebo jiné plnění související se zánikem penzijního pojištění, nárok na uplatnění odpočtu nezdanitelné části základu daně zaniká a příjmem podle § 10 ve zdaňovacím období, ve kterém k této skutečnosti došlo, jsou částky, o které byl poplatníkovi v příslušných letech z důvodu zaplacených příspěvků na jeho penzijní připojištění se státním příspěvkem nebo penzijní pojištění základ daně snížen
Par. 15 jsem četla. Nenazývala bych své jednání přímo nezákonným, nýbrž max. chybou z neznalosti. Říkáte, že se dodaňuje vše, dejme tomu, ovšem já se zařídím dle svého a nic nezákonného v tom není, max. neznalost zákona, což sice neomlouvá, ovšem není to trestný čin.
Díky za reakce.
jenom sem pripisu.
asi lidem fakt dochazi penize, asi nemohou splacet ty nesmyslne hypoteky a proste potrebuji penize, ale za tech mraky let, co zpracovavam danove priznani je tento rok prvni, kdy lide hromadne rusi pred koncem pripojisteni.
co je nejvetsi gol? deset klientu zrusilo pripojisteni. ani jednomu pojistovak nerekl, ze to bude muset dodanit. vsechny ty roky. ;o) vsichni na to u me koukali kolik to dela penez. u vetsiny vice, nez jim prislo jako odbytne. ;o) za spatnyho jsem byl samozdrejme ja. po vysvetleni ti inteligentnejsi prehodili vinu na pojistovaka. ani jeden na sebe.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2011 10:51
Zrušila jsem penzijní připojištění a nedodržela podmínky výplaty. Už 10 let si odčítám příspěvky, vím, že tyto odečtené mám dodanit dle par. 10, ale kolik let zpětně. 10 let zpětky se mi nechce, není tam nějaký časový test?