Životní pojištění RZD

• (neregistrovaný)

25. 3. 2011 12:39

Dobrý den,
    prosím zkušenější o radu- mám prvně, již jsem pročetla a prohledala diskusi, asi hledám špatně. Stále si nejsem jistá.
    Paní v minulých letech uplatňovala odpočet na živ. pojištění x, loni si dělala vyúčtování sama.
    Letos by chtěla uplatnit pojistku y mohu jí ponížit o zapl. pojistné zákl. daně? Když předloni uplatňovala pojistění x ? A jaké k tomu potřebuji doklady. Stačí mi pojistka ( pojistná smlouva y) a potvrzení y. Nebo musí ještě doložit, že byla převedena z x na y . (zatím ústní informace, že odbytné bylo převedeno).
    Nebo mi do toho nic není ( i kdyby nedodanila )
    Děkuji mnohokrát.
    Moňa

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 3. 2011 12:57

Jiřina (neregistrovaný)

Re: Životní pojištění RZD
      V té nové smlouvě je to většinou vyznačené že je to převod z pojistky x, takže vám musí dát smlouvu, kterou si okopírujete a založíte. Kdyby to tam nebylo asi já bych jí to nedělala, ať si udělá daňové přiznání.

• 25. 3. 2011 13:22

moňa (neregistrovaný)

No když ona prý už loni uplatňovala y ( když si dělala sama)

• 25. 3. 2011 13:31

Jiřina (neregistrovaný)

Ale jestli jí to chcete udělat, tak vám musí dát novu smlouvu-kopii k založení. A dál bych to už neřešila-vy nemůže vědět jestli loni přiznala, že uplatňovala slevy z pojistky x. A jestliže odbytné bylo převedeno na novou smlouvu tak by bylo taky vše v pořádku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).