Daňové zvýhodnění

• (neregistrovaný)

25. 3. 2011 12:52

Dobrý den,
    náš zaměstananec si uplatňuje od 3/2009 daň. zvýhodnění na 4 vlastní děti.
    Potvrzení od zaměstnavatele manželky mám z 1/2009, že ona si na 4 děti neuplatňuje.
    Nyní mi volal zaměstnavatel manželky, že na 1 dítě dostává daň. zvýhodnění manželka, podle soudního rozhodnutí o svěření dítěte do péče matky z roku 2007. Vrátila se po rodičovské dovolené do zaměstnání.
    Firma mě nutí, abych si daňové zvýhodnění opravila. To jsem odmítla. Myslím, že by si měli opravit oni, neboť ode mne nemají
    potvrzení, že si otec neuplatňuje.

Mne otec dětí o ničem neinformoval a v prohlášení poplatníka žádnou změnu neuvedl.

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 3. 2011 13:17

Evíku (neregistrovaný)

Re: Daňové zvýhodnění
      V tom případě bych mu žádné vyúčtování nedělala. Dala bych mu potvrzení o příjmech, ať si daňové přiznání udělá sám a zvýhodní si děti podle skutečnosti. Cizí firma Vás nemá co nutit. Z Vašeho pohledu je všechno v pořádku a důsledky by si otec měl nést sám, když nedodal včas informace.

• 25. 3. 2011 13:18

Jgra (neregistrovaný)

Re: Daňové zvýhodnění
      Já si myslím,že si měl zaměstnavatel manželky před uplatněním vyžádat potvrzení,že si manžel nic neuplatňuje a na základě toho by ji mohl dát daňové zvýhodnění na dítě. Já bych řekla,že z Vaší strany je to v pořádku. Hlavně nezapomeňme,že od roku 2011 je již zodpovědnost za správnost stanovení daňových povinností za zaměstnance na zaměstnavateli, tak si ty lidi musíme pořádně vyzpovídat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).