Re: Dohoda o PP-student
sepíše "dohodu o provedení práce" maximálně 150 hodin/rok.
student podepíše "růžové" "Prohlášení poplatníka k dani"(pokud podepsal už jinde,tak podruhé už nesmí- smí podepsat jen u jednoho zaměstnavatele)a uschová. zaměstnavatel se přihlásí na FÚ k zálohové dani za zaměstnance. student se na FÚ nehlásí. při výdělku který píšete vyjde studentovi po odpočtu na poplatníka daň 0, při vyšším výdělku ještě může uplatnit slevu na studenta.
Jestli tomu dobře rozumím, tak student nepodává žádné daňové přiznání (daň mu vyjde 0,- Kč) a živnostník ho taktéž nikde neuvádí. Myslíte, že je problém, když se živnostník zapomene přihlásit k zálohové dani za zaměstnance? Jestli tomu dobře rozumím, tak stejně žádnou daň neodvádí.
Moc děkuji
daň sice žádnou neodvádí, ale musí za rok udělat vyúčtování daně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2011 14:55
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit, když živnostník zaměstná studenty na dohodu o PP, co všechno musí udělat, aby to studentovi vycházelo co nejlépe, neplatil ani daň (jeden student si vydělá za rok cca 4 tis. Kč, druhý cca 13 tis. Kč)? Dočetla jsem se, že je třeba podepsat prohlášení. Co je s tímto prohlášením třeba udělat? A dále musí student nahlásit na FÚ, že má dohodu o PP ( např. podat daňové přiznání). A nebo s ním živnostník sepíše dohodu o PP vč. prohlášení, všechno si uschová, nikde nic neposílá a nic neodvádí, jak student, tak živnostník? Můžete mně to prosím někdo napsat, krok po kroku. Omlouvám se, možná jsou moje dotazy úplně špatné, ale nechci něco opomenout.
Mockrát děkuji.