Dohoda o PP-student

• (neregistrovaný)

25. 3. 2011 14:55

Dobrý den,
    můžete mi prosím poradit, když živnostník zaměstná studenty na dohodu o PP, co všechno musí udělat, aby to studentovi vycházelo co nejlépe, neplatil ani daň (jeden student si vydělá za rok cca 4 tis. Kč, druhý cca 13 tis. Kč)? Dočetla jsem se, že je třeba podepsat prohlášení. Co je s tímto prohlášením třeba udělat? A dále musí student nahlásit na FÚ, že má dohodu o PP ( např. podat daňové přiznání). A nebo s ním živnostník sepíše dohodu o PP vč. prohlášení, všechno si uschová, nikde nic neposílá a nic neodvádí, jak student, tak živnostník? Můžete mně to prosím někdo napsat, krok po kroku. Omlouvám se, možná jsou moje dotazy úplně špatné, ale nechci něco opomenout.
    Mockrát děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 3. 2011 15:52

seda (neregistrovaný)

Re: Dohoda o PP-student
      sepíše "dohodu o provedení práce" maximálně 150 hodin/rok.
      student podepíše "růžové" "Prohlášení poplatníka k dani"(pokud podepsal už jinde,tak podruhé už nesmí- smí podepsat jen u jednoho zaměstnavatele)a uschová. zaměstnavatel se přihlásí na FÚ k zálohové dani za zaměstnance. student se na FÚ nehlásí. při výdělku který píšete vyjde studentovi po odpočtu na poplatníka daň 0, při vyšším výdělku ještě může uplatnit slevu na studenta.

• 25. 3. 2011 16:03

Sandra (neregistrovaný)

Jestli tomu dobře rozumím, tak student nepodává žádné daňové přiznání (daň mu vyjde 0,- Kč) a živnostník ho taktéž nikde neuvádí. Myslíte, že je problém, když se živnostník zapomene přihlásit k zálohové dani za zaměstnance? Jestli tomu dobře rozumím, tak stejně žádnou daň neodvádí.
      Moc děkuji

• 25. 3. 2011 18:34

xJ (neregistrovaný)

daň sice žádnou neodvádí, ale musí za rok udělat vyúčtování daně

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).