Re: nulový vyměřovací základ - jednatel?
Nulový vyměřovací základ může mít pro ČSSZ může mít v těchto případech:
1. V některém měsíci přesáhl hranici příjmu (6199) a byl přihlášen k důchodovému pojištění, některý další měsíc nedosáhl příjmu 6199,-, tudíž VZ je 0 ale je nutné poslat nulový přehled (je nadále přihlášen, neodhlašuje se).
2. toto platí i pro zdrav. poj. - přesáhl max. vyměřovací základ v některém měsíci, následné měsíce pokud pobírá dále příjem je nulový VZ, přehledy je nutné posílat.
Re: nulový vyměřovací základ - jednatel?
Alen, moc vám děkuji! Pokusím se dopátrat nějakého "začátku" - zřejmě to bude tento případ.. Asi chtěli dostat do nákladů alespoň ZP z minima...
Mám hlavu plnou daňových přiznání a do toho ještě kontrola SP - mám pocit, že se mi ten mozek snad zavaří : -))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 3. 2011 10:34
Prosím - přebrala jsem firmu (SRO), bohužel původní účetní nekomunikuje a jednatel neví? Jsou přihlášeni jako organizace na PSSZ, posílají nulový přehled (1zaměst, vyměřovací základy 0), na ZP vyměřovací základ 8tis a platí ZP.
Pokud by byl přihlášen na základě funkce jednatele - tak může mít nulový VZ? Nebo třeba odměnu do 5000 měsíčně a ZP doplácené do minima?
Jinak mě napadá jen dlouhodobé neplacené volno... Díky za každý nápad : -)