Nulový vyměřovací základ - jednatel?

• (neregistrovaný)

26. 3. 2011 10:34

Prosím - přebrala jsem firmu (SRO), bohužel původní účetní nekomunikuje a jednatel neví? Jsou přihlášeni jako organizace na PSSZ, posílají nulový přehled (1zaměst, vyměřovací základy 0), na ZP vyměřovací základ 8tis a platí ZP.
    Pokud by byl přihlášen na základě funkce jednatele - tak může mít nulový VZ? Nebo třeba odměnu do 5000 měsíčně a ZP doplácené do minima?
    Jinak mě napadá jen dlouhodobé neplacené volno... Díky za každý nápad : -)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 3. 2011 11:33

alen1 (neregistrovaný)

Re: nulový vyměřovací základ - jednatel?
      Nulový vyměřovací základ může mít pro ČSSZ může mít v těchto případech:
      1. V některém měsíci přesáhl hranici příjmu (6199) a byl přihlášen k důchodovému pojištění, některý další měsíc nedosáhl příjmu 6199,-, tudíž VZ je 0 ale je nutné poslat nulový přehled (je nadále přihlášen, neodhlašuje se).
      2. toto platí i pro zdrav. poj. - přesáhl max. vyměřovací základ v některém měsíci, následné měsíce pokud pobírá dále příjem je nulový VZ, přehledy je nutné posílat.

• 26. 3. 2011 13:48

Karolína3 (neregistrovaný)

Re: nulový vyměřovací základ - jednatel?
      Alen, moc vám děkuji! Pokusím se dopátrat nějakého "začátku" - zřejmě to bude tento případ.. Asi chtěli dostat do nákladů alespoň ZP z minima...
      Mám hlavu plnou daňových přiznání a do toho ještě kontrola SP - mám pocit, že se mi ten mozek snad zavaří : -))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).