Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2011 20:43
Dobrý den, prosím o radu zkušené. Zpracovávám příl.k DP(malá s.r.o.) ve zkrác.rozsahu a nevím si rady, jak vyplnit průměrný přepočtený počet zaměstnanců u vedení společnosti v tomto případě:
Společník a jednatel v jedné osobě vykonával činnost jednatele do 30.6. bezúplatně. Od 1.7. funkci jednatele vykonával úplatně a zároveň je od 1.7. zaměstnán na prac.poměr (má klasickou prac. smlouvu). A já nevím, jak vyplnit. Prům.přep.poč.zam-ců vyšel 0,5 nebo se nepřihlíží, že má prac. sml. a vycházím z toho, že byl po celý rok jednatelem ale ve mzdách je zpracováván - má odměnu za funkci až od 7/2010 - a napíšu 1? A nevím, zda do osobních nákladů mám napsat jen odměny za jednatele nebo i mzdu za prac.poměr?
A z toho se odvíjí, pokud se nenapočítá jako zaměstnanec do řádku vedení společnosti, mám ho ( vyšel 0,5) napočítat k ostatním zaměstnancům?
Jsem z toho zmatená. Děkuji předem, kdo poradí, jak se z toho vymotat.
Pěkný den