Účetní závěrka v dubnu

• (neregistrovaný)

28. 3. 2011 7:57

Dobrý den, moje účetní říká že nemusíme rozvahu a výsledovku podávat sočasně s daňovým přiznáním 1. dubna ale může být podána na finanční úřad o 1 - 2 týdny později. Je to opravdu možné? Děkuji, Libor

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 3. 2011 8:17

alen1 (neregistrovaný)

Re: Účetní závěrka v dubnu
      Ne není, viz oficiální pokyny MF
      POKYNY
      k vyplnění přiznání k dani z příjmů právnických osob

Povinnou přílohou daňového přiznání poplatníků, kteří vedou účetnictví, je účetní závěrka podle § 18 odst. 1 zákona č. 563/1991 Sb.,
      o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o účetnictví“); uspořádání a obsahové vymezení položek rozvahy (bilance),
      výkazu zisku a ztráty a obsahové vymezení přílohy, stanoví příslušné vyhlášky, kterými se provádějí některá ustanovení zákona o účetnictví.
      Poplatníci, účetní jednotky, které jsou povinny používat pro účtování a sestavování účetní závěrky Mezinárodní účetní standardy (§ 19 odst.

• 28. 3. 2011 8:44

V. (neregistrovaný)

Daň.přiznání PO bez účetní závěrky?
      Podobný problém - malá a.s. koupila na konci roku akcie jiné a.s. Pro dokončení řádné roční závěrky chybí výsledky druhé společnosti, kdy se budou muset akcie této a.s. přecenit ekvivalencí. Daňové přiznání by se mělo podat tento týden, přitom účetní závěrka malé a.s. není hotová. Resp.je výsledovka, ale není rozvaha a příloha k účetní závěrce. Co s tím? Podat daňové přiznání bez rozvahy?

• 28. 3. 2011 9:01

B.S. (neregistrovaný)

Re: Daň.přiznání PO bez účetní závěrky
      ,,,,,,,,,,,,,
      Já mám to samé ve společnosti, 2 a.s. mi neposlala jejich rozvahu a tak letos jsem nedělala přecenění a do účetní přílohy jsem to uvedla, že společnost mi nedodala podklady a proto stav akcií zústává stejný k datu 31.12.2009.............

• 28. 3. 2011 9:14

abcd (neregistrovaný)

Tak požádejte nějakého daňového poradce ať Vám vyhotoví plnou moc pro odložení DPPO 2010 a účetní závěrku můžete odevzdat až 30.6.2011.

• 28. 3. 2011 9:12

alen1 (neregistrovaný)

Neměla bych vám takto radit, ale pokud máte dobré vztahy s příslušným finančním úřadem, domluvte se se správcem daně na postupu, že dáte (neúplné) podání - dańové tvrzení a také na termínu, kdy dodáte rozvahu ( co nejdřív).
      Hodně úspěchu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).