Neoprávnění podnikání pro Páju

• (neregistrovaný)

28. 3. 2011 10:55

Dobrý den, prosím Vás, teď jsem se tady dozvěděla, že jsem si udělala průšvih. Kamarádovi se nechtělo počítat daňové přiznání a tak mě poprosil, ať mu to udělám, protože tomu trochu rozumím a opravdu neměl nic těžkého, jen těch dokladů bylo malinko víc. Tak jsem mu to udělala a on mi za to dal 1900 Kč a já mu na to vystavila pokladní doklad za zpracování daňového přiznání, jelikož jsem se domnívala, že mě to nijak neohrozí, protože je to příležitostný příjem do 20 tis. a nebo prostě příjem 6 tis., kdy nejsem povinna podávat daňové přiznání, když jsem normálně zaměstnaná. Nakonec i kamarádka z živnostenského úřadu mi říkala, že když to je jednou že se nic neděje, že nemusím mít ŽL. Ale tady mi bylo řečeno, že je to pěkný průšvih, že na to musí být ŽL, tak fakt nevím. Byla jsem ráda, že i on si to může dát do nákladů. Mám to tedy od něj stáhnout zpátky ten doklad? Nebo na něj mám napsat třeba administrativní práce nebo něco jiného? Poradíte mi někdo? Jak to nejlépe vyřešit? Žádný jiný příjem z takovéto činnosti jsem neměla.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).