Re: Pro pani "Jasnou"
Nevím, jestli jste mě dobře pochopila. Nejedná se o případy, kdy má zaměstnanec pracovní úraz a po ukončení nemocenské provedete výpočet ušlého výdělku.
Navýšení ,o kterém jsme psali, se týká těch zaměstnanců, kteří měli pracovní úraz nebo jim byla přiklepnuta nemoc z povolání, oni dál pracují, jsou přeřazeni na jinou práci a vyjim musíte doplácet náhradu za ztrátu na výdělku. Náhrada se vždy zvyšuje ve stejné výši, jak jsou valorizované důchody.
Z toho vyplývá, že budete navýšovat náhrady, které budete počítat pro rok 2011, ale doplatek byl stanoven před rokem 2011.
Re: Pro pani "Jasnou"
>>>Pani "Jasná" poslední otázka na toto téma - Náhrada
>>>ztráty na výdělku po skončení PN pro pracovní úraz:
>>>Navýšení se týká všech PN, které vypočítávám v roce
>>>2011(bez ohledu zda vznikly v roce 2010 nebo v
>>>r.2011),
>>>nebo jen PN, které vzniknou v roce 2011? Děkuji moc,
>>>to je poslední otázka!
>>
>>Nevím, jestli jste mě dobře pochopila. Nejedná se o
>>případy, kdy má zaměstnanec pracovní úraz a po
>>ukončení
>>nemocenské provedete výpočet ušlého výdělku.
>>Navýšení ,o kterém jsme psali, se týká těch
>>zaměstnanců, kteří měli pracovní úraz nebo jim byla
>>přiklepnuta
>>nemoc z povolání, oni dál pracují, jsou přeřazeni na
>>jinou práci a vyjim musíte doplácet náhradu za ztrátu
>>na výdělku. Náhrada se vždy zvyšuje ve stejné výši,
>>jak
Asi máte s pracovními úrazy zkušenosti, já řeším poprvé. Nevím jaký zvolit postup při náhradě za ztrátu PO dobu PN. Zaměstnanec je nemocen od poloviny února, bude nemocen tak do půl května. Kooperativě jsem zaslala záznam o úrazu, vyzvali mě ať ještě odešlu hlášení o pojistné události, tak jsem poslala s tím, že konec PN jsem nevyplnila. Na to mě vyzvali ať pošlu posudek o bolestném a ušlý výdělek. To to mám počítat každý měsíc a posílat to tam ? Poraďte mi jak je to nejlépe v praxi dělat. Co jsem se dočetla, tak je lepší nechat aby Koop. rovnou platila zaměstnanci, ale to by celou PN nic nedostal ?
>>jsou valorizované důchody.
>>Z toho vyplývá, že budete navýšovat náhrady, které
>>budete počítat pro rok 2011, ale doplatek byl
>>stanoven
>>před rokem 2011.
>
>Aha, tak to jsem nepochopila. Mě se týká (zatím) ta
>Vaše druhá věta. Zaměstnanec nebyl ani nemusel být
>přeřazen na jinou práci v důsledku pracovního úrazu. Moc a
>moc Vám děkuji. Zachránila jste mě před velkou chybou.
>Ještě jednou velký dík.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 3. 2011 12:29
Pani "Jasná" poslední otázka na toto téma - Náhrada ztráty na výdělku po skončení PN pro pracovní úraz:
Navýšení se týká všech PN, které vypočítávám v roce 2011(bez ohledu zda vznikly v roce 2010 nebo v r.2011), nebo jen PN, které vzniknou v roce 2011? Děkuji moc, to je poslední otázka!