Re: daň.přiznání FO, příjem a pojistné
Měla jste zaměstnance požádat o potvrzení příjmů za rok 2010, to je jeho povinnost Vám jej vydat.
Ř. 31 je v hrubé částce, ř. 32 je pojistné zaplacené Vámi a zaměstnavatelem. To vše se právě dočtete z Potvrzení o příjmech. Jinak pokud jste za rok 2010 neodvedla žádnou daň, tak DP podávat nemusíte. Odpočet za díte si uplatní jeho otec.
Re: dotaz pro P.O.M.
Sice nejsem P.O.M. ale snad nevadí :-) Proplatili vám dovolenou sice za rok 2009, ale až v lednu 2010, tudíž je to příjem roku 2010. V podstatě jste měla vloni dostat dvě potvrzení o zdanitelných příjmech, jedno za rok 2009 a druhé za rok 2010.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 3. 2011 13:08
Prosím o radu, jak vyplnit daň.přiznání FO. Když příjem za rok 2010 mám jen proplacenou dovolenou za rok 2009 v lednu 2010. Do řádku 31 - úhrn příjmu= napíšu částku za proplacenou dovolenou v čistém, nebo částku dle výplatní pásky- náhrady za dovolenou k proplacení?
řádek 32 - úhrn pojistného- co zde napsat? (co je to prosím za pojistné)
PP- mi skončil k 31.12.2009. Do nástupu mateřské jsem byla na nemocenské. Tudíž nemám žádný podklad od bývalého zaměstnavatele za rok 2010.
Moc děkuji za pomoc