Re: OČR na družku-nemůže pečovat o dítě
Vy nebudete vyplňovat nic, vše si musí vyplnit zaměstnanec sám. Vy pouze potvrdíte, kdy nastoupil do práce, př. zda pracoval v průběhu ošetřovného. Přiložíte vyplněnou přílohu.
Žádost o ošetřovné osoby, která převzala..., to ne, to jenom, kdyby se střídali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 3. 2011 14:00
Dobrý den, moc prosím, poprvé jsem se setkala s OČR - přinesl mi zaměstnanec na družku, která onemocněla a nemůže pečovat o dítě. Dítě narozeno 21.5.2010.
I. díl - rozhodnutí o potřebě ošetřování (péče) - žádost o ošetřovné, napsáno na družku, zatrženo -nemůže pečovat o dítě, o které jinak pečuje.
druhá strana:
Žádost o ošetřovné - vyplňuje žadatel o dávku)
Přijméní a jméno zaměstnance? vyplním mého zaměstnance.
Žádám o ošetřovné při péči o dítě
vyplnímjméno dítěte, a doplním zda pobírá jiná osoba PPM či rodičovský příspěvek.
II. díl - Rozhodnutí o ukončení potřeby ošetřování
Znovu napsáno na družku - onemocněla a nemůže pčeovat o dítě do...
druhá strana
Vyplní zaměstnanec žádající o dávku - tedy zase můj zaměstnanec a prohlásí, že pečuje o svou družku-člena domácnosti a že nikdo jiný neuplatňuje nárok.
K tomu si vytisknu:
Žádost o ošetřovné osoby, která převzala ošetřování?
a vyplním zase svého zaměstnance? tohle asi ne, to by bylo asi jen, kdyby se střídali na OČR o dítě?
a k tomu dám přílohu k žádosti o ošetřovné a zde bude jeho rozhodné odobí pro výpočet OČR.
Děkuji moc za rady..
Blanka