Re: plný inval.důchod a příjem z pronájm
Dobrý den, také jsem letos dělala přiznání pro osobu, která má invalidní důchod plný a danil příjmy z pronájmu podle §9 uplatnili jsme výdaje ve výši 30% a sleva na popl. a na invalid. třetího sutpně pokryla daň. o invalidní důchod nepřišel! a to dříve, ikdyž byl v invalidním důchodu podnikal jako OSVČ.
Měla bych v jejím případě strach, že když mi ta druhá paní nezaplatí, nemám na ní jak nájemné a za spotřebu energií peníze vymoct, ústní dohoda se těžko dokazuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 3. 2011 15:50
Dobrý den, sousedka si pronajala byt od své známé. Ta známá je v plném invalidním důchodu a nechce jí dát nájemní smlouvu s tím, že kdyby přiznala příjem z pronájmu, vzali by jí důchod. Vždyť se přeci znají a věří si. Je to pravda? Četla jsem, že souběh příjmu a PID je možný. Kvůli tomu také sousedka si nemůže zažádat o příspěvek na bydlení, když nemá písemnou smlouvu na byt. Děkuji za odpovědi. Lída