Re: počáteční stavy s.r.o.-co s tím?
Jestliže nemáte ještě uzavřené DPPO, tak bych zboží odepsala na náklad - výdej ze skladu-podepíše jednatel, pokladna s tím nic nenaděláte, ten PS tam zůstane, jedině, že Vám jednatel dodá pokladní doklady na výdeje.... a Vy si ten účet vyčistíte, ceniny, kolkovou známku také odepište, že byla použita....,
Jsou to náhradní díly pro uzavírací ventil.
>>
>>Jsou to náhradní díly pro uzavírací ventil.
>
>ale tak ty nikam museli přijít, když nejsou na skladě?
>Tak jestli je zapoměli jen odepsat? A vy si je ted
>odepíšete ze skladu?
>Nebo se pak můžete toho zbavit, jako přebytek na
>skladě a odúčtovat.
No právě, že na skladě není nic, ani sklad nemáme, zůstalo to jako PS, ani nevím, jestli to prodávali, spíš to měli pro svou potřebu??? Co doporučujete, toto řeším poprvé, aby neseděly zůstatky.
Děkuji za trpělivost.
>
http://business.center.cz/business/finance/ucetnictvi/postupy/priloha2t1.aspx
2.1.2) Při uzavírání účetních knih se inventarizační rozdíly zaúčtují na vrub účtů účtové skupiny 50-Spotřebované nákupy, jde-li o ztráty do výše norem přirozených úbytků, na vrub účtu 549 - Manka a škody, v případě mank vymezených v Čl. XIV Úvodních ustanovení a u přebytků zásob ve prospěch účtu 648- Ostatní provozní výnosy, popř. ve prospěch účtů účtové skupiny 50-Spotřebované nákupy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2011 8:57
Dobrý den, prosím o radu ohledně s.r.o.
Mám udělat DPPO u s.r.o., která je v nečinnosti. Je zde jeden společník a jednatel v jedné osobě, koupil s.r.o. od známého. Starosti mi dělají počáteční zůstatky. Na 132 mám zboží za 62262Kč, které zde samozřejmě vůbec není, dále pokladna 124tis, ceniny - kolková známka. V r.2009 byl účtován úvěr, který se postupně splácí - to je jediný pohyb na účtech.
Nevím, co s tím, přece to tak nemůže zůstat.